Kundtjänst

Vår kundtjänst är öppen måndag-torsdag: 08.00-16.00 Fredag: 08.00-15.00

Lunchstängt 12-13

Vill du lägga en beställning?

Ring 0584 - 444 160 eller använd vår beställningstjänst där du kan lägga din order direkt på webben - till onlinebeställningen.

Läs gärna våra vanliga frågor:

Hur gör jag en beställning?

Aldrig har det varit enklare att beställa hem pellets! Gå till startsidan. Fyll i ditt postnummer och klicka på "Välj". Ange pall, bulk eller storsäck. Välj typ av pellets och mängd, fyll i dina uppgifter och skicka. Enkelt!

Hur lång är leveranstiden?

När du fyllt i alla dina uppgifter och skickat iväg dem till oss så går din beställning till vår ordermottagning på pelletsfabriken i Röfors, Laxå. Din beställning planeras in på vår rutt för att du så snabbt som möjligt skall få din beställning. Normalt levererar vi hem till dig inom 10 arbetsdagar.

 

Vid tillfälligt förlängda leveranstider gäller inte de normala leveransvilkoren och ersättning för försenad leverans uteblir.

Måste jag vara hemma när min pellets levereras?

Du behöver inte vara på plats när vi levererar din pellets, men tänk på att ge en tydlig instruktion var du vill ha din pellets. Detta gör du i rutan "Avlastningsplats" när du fyller i dina uppgifter i steg 2. Om du beställer bulk så tänk på att stänga ditt förråd/silo på insidan.

Har jag någon ångerrätt när jag beställt?

Vid beställning av pellets gäller distans- och hemköpslagen. Det innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit din pellets. Varan skall vara i lika bra skick som när den levererades, dvs oanvänd och med emballage. Om du utnyttjar ångerrätten så står du själv för både frakt och returfrakt.
En beställning som inte hunnits skickas ut bokar du av genom att ringa vår kundtjänst på telefon 0584-444 160 eller maila oss på order@laxapellets.se.

Varför krävs det att jag har en e-postadress när jag beställer?

Det är till den angivna e-postadressen som orderbekräftelsen skickas när du gjort din beställning. Om du saknar en egen e-postadress och inte vill använda någon annans så finns det många gratistjänster på internet där du kan skaffa en adress, t.ex. Microsofts Hotmail eller Googles Gmail.

Vilka är förutsättningarna för att få en leverans av pellets?

Som köpare svarar du för fri framkomlighet till leveransplatsen och för att tillfarten är snöröjd och sandad vintertid. Minimum 3,5 m brett med fri höjd 4,5 m (grenfritt) samt bärighet för tung lastbil.

Vad är bulk?

Pellets är en ömtålig produkt som kräver varsam hantering för att minimera slitaget och därmed begränsa mängden smul. Genom att trycksätta ca 0,8-1 bar, förflyttas pelletsen i en slang från vår tankbil till ditt förråd eller silo. Ju kortare slang och avstånd till förrådet desto bättre. Då behövs mindre mängd luft sättas in, vilket ger en skonsammare hantering av din pellets.

Vad behöver man tänka på vid bulkleverans?

- ditt förråd/silo måste vara stängt när din beställning är gjord
- det måste kunna ta emot och rymma beställd mängd
- ha ett avluftningsrör så att luften som blåsts in vid leverans kan komma ut
- helst vara rengjord från till exempel anrikad finandel
- skydda pelletsen från fukt, vara tätt, erhålla ventilation och bra avluftning
- även andra, nödvändiga åtgärder skall vara vidtagna
- avisering kan ske samma dag som leverans.

 

Inblåsningsröret skall vid lodrät montering ha avstånd från mark mellan 130 och 150 cm, och vid vågrät montering ska avståndet till mark inte överstiga 130 cm.

Välkommen att kontakta oss!

Vår kundtjänst hjälper dig gärna med dina frågor och funderingar! 

 

Jennie och Johanna (Kundtjänst)

Tel: 0584 - 444 160 

 

Kicki och Lena (avtal värmepellets samt ströpellets)

Tel: 0584 - 444 160 

 

Använd gärna vårt formulär för att kontakta oss.
Vi återkommer inom kort (fakturafrågor, reklamationer samt beställningar kan ej hanteras här).

CAPTCHA
Bocka i rutan för att visa att du inte är en robot