Vår pellets

Ständiga kvalitetskontroller, hårda krav på våra råvaruleverantörer och ett nära samarbete med tillverkarna av brännare gör att vi kan skryta med en av marknadens bästa värmepellets!

Laxå Pellets

En högkvalitetspellets till normalpris. En pellets som har alla de egenskaper som dagens brännare kräver för en problemfri drift.

Vår Värmepellets levererar stabil värme till en låg kostnad. Håll utkik efter den vita säcken med de magnifika Laxå Pellets loggorna.

Finns som småsäck, bulk och storsäck.

En pall Värmepellets innehåller 52 säckar á 16kg totalt 832kg.

En storsäck Värmepellets innehåller 500kg.

Kort fakta om Värmepellets

Energiinnehåll3 264 kWh/m3
 4 900 kWh/ton
1 kg ger alltså4,9 kWh
1 m3 olja motsvarar2,1 ton
1 ton motsvararca 4 m3 torr travad ved
Volymviktca 680 kg/m3
1 ton utgörca 1,5 m3
Diameter6 mm/8 mm
LängdMax 4x diametern
Torrhalt90-93 %
AskhaltMax 0,5 %

Tillverkas i Laxå/Edsbyn, Sverige.  

Ströpellets

En lätthanterlig ströpellets till normalpris. Innehållet i vår ströpellets är pressat spån av gran och tall och är helt och hållet en ren naturprodukt.

Det finns många fördelar att använda ströpellets i sitt stall. Produkten är dammfri efter vattning och väldigt lättmockad, en minimal del medföljer gödseln under mockning och det är en bra uppsugningsförmåga. Pelletsen kommer i 16 kilos säckar och är mycket lätt att hantera och lagra.

 

När man använder sig av ströpellets så ska den vattnas och då sväller pelletsen och mängden ökar 3-4 gånger. Efter pelletsen vattnas så kommer den att falla isär och ge en ljus och fin spånbädd. Fösta gången du ska använda vår stallströpellets så behöver du ca 8-10 säckar för ett bos på 10m3. Vattna sedan din pellets med ca 10-12 liter vatten per säck. Längst tid tar det att göra iordning spånbädden fösta gången, sedan är det bara att mocka som vanligt och fylla på pellets efter hand. Vanligtvis går det åt ca 1st 16kg säck per box i veckan.

 

En pall Ströpellets innehåller 52 säckar á 16kg totalt 832kg.

Kort användarbeskrivning

Töm och fördela pelletsen i en ren och tom box/spilta tills golvytan är täckt.
Vattna direkt på pelletsen, som sväller upp, faller isär och volymen ökar.
Jämna till ytan efter behov.
Om klimatet är varmt och torrt kan mer vatten behövas de första dagarna.

Tillverkas i Laxå/Edsbyn, Sverige.